Hoi! Ik ben Ankiejunior creatief.

Als klein meisje keek ik dagenlang door het raampje boven mijn bed en observeerde vanuit mijn veilige omgeving de wereld. Op een vrije middag kan ik nog altijd uren op een bankje naar voorbijgangers turen. Soms fantaseer ik een heel leven om deze mensen heen. Ik ben nieuwsgierig naar wat er bij andere mensen in hun hoofden omgaat en wat ze bezig houdt. Kortom ik vind mensen super fascinerend. Mijn oren en ogen staan eigenlijk altijd open. 
Het is dan ook niet gek dat ik vaak sociale thema's onder de aandacht breng met mijn projecten. Als creatief vertel ik verhalen waar mensen op zitten te wachten, zodat hun aandacht langer blijft hangen dan enkele mini-secondes. Verhalen die het verdienen om doorverteld te worden, verhalen die onze wereld beetje bij beetje mooier en fijner maken. Ik geloof in reclame dat bijna geen reclame meer lijkt, omdat het één is geworden met de belevingswereld van de kijker of luisteraar. Denk hierbij aan een korte film om meer aandacht te creëren voor nazorg of een nieuwe productlijn om medicijngebruik te verminderen. 
Mijn werk was onder andere te zien in het NRC, Brabants Dagblad en Museum Tot Zover maar ook te horen op Radio Rijnmond. 
Dit is Ankie in een notendop. Nieuwsgierig naar meer? Stuur mij een berichtje.

Studie
2016 - 2020 Advertising, Willem de Kooning Academie te Rotterdam
2012 - 2016 Grafisch ontwerp, Sint Lucas te Boxtel
Back to Top